Oplossingsgericht coaching Zwolle

Oplossingsgericht coaching Zwolle

Wanneer je op zoek bent naar een krachtige methode om meer verbinding en balans te vinden bij jezelf dan is een coaching die puur oplossingsgericht werkt een uitkomst.  Je kunt leren om jezelf beter te ontwikkelen en geeft dit je inzicht in de kansen en mogelijkheden die je zelf in de hand hebt om bepaalde problemen of situaties op te lossen.

Waar coaching bij helpt

De coaching helpt je om te kijken naar datgene wat je al geleerd hebt. Juist door de ervaringen die je gedurende je leven meemaakt ontwikkel je patronen. Deze zijn altijd vertrouwd en herkenbaar. Je hoeft dus eigenlijk niet meer na te denken over wat je doet, wat je acties zijn. In sommige gevallen is het mogelijk dat dit je juist tegenwerkt. Dit gebeurd voornamelijk wanneer de ervaringen die je bij je draagt emotioneel van aard zijn. Tijdens je leven maak je namelijk constant veranderingen door. Soms positief, maar soms ook negatief. Deze veranderingen vormen je wie je uiteindelijk nu bent en dat je dingen doet zoals je die nu doet. Echter kan het zijn dat juist deze denkwijzen niet meer passen bij de persoon die je op dit moment bent. Dan is een oplossingsgerichte coaching echt iets voor jou.

Aan de slag met coaching

Als je met deze coaching aan de slag gaat dan zal de coach haar eigen (lichaams)taal als een spiegel gaan gebruiken. Juist in het spiegelen wordt je geconfronteerd met hoe je in bepaalde situaties staat en hoe je reageert. Zo kun je tot een beeld en een verbinding komen waar de blokkades zitten die je zo dwarszitten. Wanneer je daar achter kunt komen, kun je gaan werken aan nieuwe mogelijkheden en oplossingen onderzoeken die voor jouw kunnen werken. Je kijkt niet naar het verleden, maar naar de toekomst. Op die manier leer je ook de signalen te herkennen en draag je bij aan je persoonlijke ontwikkeling voor een toekomst met minder zorgen.

Geef een antwoord