Managementproblemen in de Randstad? 

Managementproblemen in de Randstad? 

Het is een bekend probleem voor zowel kleine ondernemers als grote bedrijven: problemen in de bedrijfsvoering. Hierbij kan het om talloze verschillende onderwerpen gaan. Het kan uiteenlopen van een te lage productiviteit tot aan een te hoog ziekteverzuim. Managers en directeuren staren zich vaak blind naar een oplossing en proberen van alles om het maar weer op de rails te kunnen krijgen. Ze missen echter allemaal iets en dat is voor al deze mensen hetzelfde, namelijk: een frisse blik. Door de jaren heen krijgt iedereen onzichtbare oogkleppen en zien de struikelblokken niet meer. Om die reden bestaan er tegenwoordig sales consultancy of management consultancy bureaus.  

Wat doen management consultants?  

Consultancy betekent letterlijk vertaald ‘advies geven’. Het klinkt wellicht simpel en je zult er als ervaren ondernemer misschien huiverig naar zijn, want waarom zou iemand die van buiten komt, wel de oplossing kunnen bieden terwijl jij het bedrijf beter kent? Dat is juist het punt: zij kennen je bedrijf niet en zullen dus allerlei kritische vragen gaan stellen om dit wel te leren kennen. Hierbij stellen ze steeds gerichtere vragen om de aard van het probleem te kunnen vinden en een geschikte oplossing te kunnen vinden in samenwerking met jou en de verschillende afdelingen. Aan de hand hiervan kunnen zij bepalen wat de oorzaken zijn van het probleem waar jij tegen aanloopt en zo een passende oplossing vormen, al dan niet in samenwerking met jou. 

Waar kan management consultancy goed voor zijn? 

Wie voor management consultancy Rotterdam en omstreken afstruint, zal er tal van bureaus tegenkomen die precies dat zijn. Waar kunnen zij je bij helpen? Het klinkt natuurlijk een beetje vaag. Je kunt hierbij eigenlijk denken aan alle soorten problemen die je maar kunt bedenken; het kan gaan om een afdeling die structureel de doelstellingen niet haalt, te hoge overhead kosten of logistieke problemen. Al met al kun je voor alle bedrijfsmatige problemen wel een management consultancy bureau inschakelen.         

Geef een antwoord