Eet je gezond

Eet je gezond

Heb je soms het gevoel dat je volledig uitgeput bent en dat elke kleine prikkel de spreekwoordelijke energie-emmer volledig over kan laten lopen? Heb je na een lange werkdag alleen maar zin om – met een zak chips en ongezonde drankjes – op de bank te ploffen om weer een aflevering van Friends te kijken? We kennen het gevoel allemaal, maar zo hoeft het dus helemaal niet te zijn. Natuurlijk, je kunt veel gaan sporten om meer energie te krijgen, maar probeer daar maar eens de tijd voor vinden. En eerlijk is eerlijk, vaak hebben we er helemaal geen zin in. Maar er is een andere manier om beter in je vel te zitten. Een therapeut orthomoleculair in Amsterdam kun je hierbij helpen.

Orthomoleculaire geneeskunde

Heb je eigenlijk überhaupt weleens van orthomoleculaire geneeskunde gehoord? Het is een duur woord voor een methode om door middel van de juiste voeding gezonder te worden. Zo is het woord ‘orthos’ Grieks voor gezond / juist en betekent moleculair’ alles wat te maken heeft met je lichamelijke moleculen. Deze vorm van geneeskunde is in 1968 bedacht door de Amerikaanse wetenschapper Linus Carl Pauling. Geen kleine jongen, want hij is de enige wetenschapper die twee keer solo de Nobelprijs won – eentje voor Scheikunde en de andere Voor de Vrede. Zijn idee van orthomoleculaire geneeskunde is dat je gezonder en meer geconcentreerd wordt als je de voeding, mineralen, vitaminen, eiwitten, koolhydraten etc. binnenkrijgt die bij je lichaam past.

Hulp van een therapeut orthomoleculair in Amsterdam

Een therapeut orthomoleculair in Amsterdam – of waar je ook woont in het land – kun je hierbij helpen. Aan de hand van een intakegesprek en verschillende onderzoekjes gaan jullie samen kijken waar jij behoefte aan hebt. Deze onderzoeken zeggen iets over hoe je spijsvertering is, of je allergieën hebt, hoe je darmflora is etc. Maar uiteraard praat je ook over je huidige klachten en wat je dus zou willen verbeteren. Vervolgens komt de therapeut met een persoonlijk plan om je klachten te verminderen of zelfs op te lossen.

Geef een antwoord