Complementaire geneeskunde uitgelegd

Complementaire geneeskunde uitgelegd

Op het gebied van gezondheid zijn er ondertussen zoveel verschillende richtingen ontstaan. Logisch dat er bij jou niet gelijk een lampje gaat branden bij het woord complementaire geneeskunde. Deze blog is bedoeld om uitleg te geven over complementaire geneeskunde. Zo komt er naar voren wat het precies is en of het misschien wat voor jou kan zijn. Een paar voorbeelden van complementaire geneeskunde worden toegelicht. Zo komt kinesiologie aan bod en wordt er uitleg gegeven over orthomoleculaire voedingsleer. Wil je meer weten over op welke manieren je aan je gezondheid kunt werken? Lees dan hieronder verder!

Vormen van complementaire geneeskunde

Als aanvulling op de reguliere geneeswijzen kun je ervoor kiezen om te kijken of je op een andere manier je gezondheid kunt verbeteren. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met de behandelaar van de andere reguliere geneeswijze. Een voorbeeld van complementaire geneeskunde is kinesiologie. Hierbij wordt er gericht op alle spieren in je lichaam. Het doel is om te onderzoeken of er ergens een disbalans is. Door specifieke technieken toe te passen kan de balans worden hersteld. Hierdoor krijgt je lichaam weer haar zelf genezend vermogen terug.

Orthomoleculaire voedingsleer als discipline

Een andere vorm van complementaire geneeskunde is orthomoleculaire voedingsleer. Hierbij wordt er gekeken of je met voeding verbetering kunt bereiken. Het idee hierachter is dat je tekorten aan voedingsstoffen moet aanvullen om het zelfherstellende vermogen van je lichaam te stimuleren. Voeding werkt namelijk op celniveau dus hieraan kun je al zien hoeveel effect voeding kan hebben op gezondheid. Naast kinesiologie en orthomoleculaire voedingsleer zijn er nog andere soorten complementaire geneeskunde. Zo kun je bijvoorbeeld ook een dornmassage boeken waarbij het doel is om de wervelkolom in de correcte stand te zetten. Een ander type massage is de breussmassage die ook op de wervelkolom is gericht.

Geef een antwoord